Segedýnská cizrna
od
Lucie
·
15.2.2015
Segedýnská cizrna
Suroviny
- lžička oleje
- půlka cibule
- sůl, pepř, sladká paprika
- 150g cizrny
- 150g kysaného zelí
- 2 lžíce bílého jogurtu
Postup
- Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat. Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí.
- Na pánvi rozehřeme olej a necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku. Necháme to asi 20 vteřin a pak přidáme uvařenou cizrnu. Ochutíme kořením a společně podusíme. Ztlumíme plamen a přidáme kysané zelí. Nakonec smícháme s jogurtem a případně dosolíme.
Štítky: bezlepková dietacizrnajogurtkysané zelíluštěniny
Další k tématu: