Salát s pomerančových lososem
od
Lucie
·
11.2.2015
Salát s pomerančových lososem
Suroviny
- 100g lososa
- 1 pomeranč
- sůl, pepř
- čtvrtka ledového salátu
- 50g červené papriky
- citrónová šťáva, trocha cukru
- lžička slunečnicových semínek
Postup
- Lososa očistíme a nakrájíme na meší kousky. Osolíme a opepříme. Vymačkáme šťávu z jednoho citrónu. Lososa dáme do misky a zalijeme šťávou z pomeranče. Přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 30 minut zakryté a dalších 15 minut odkryté.
- Ledový salát a papriku nakrájím na menší kousky a dáme do mísy. Z vody, citrónové šťávy a trošky cukru vyrobíme sladkokyselou zálivku, kterou pak promícháme se zeleninou.
- Salát servírujeme na talíři, posypeme semínky a na vrch přidáme kousky pečeného lososa. Zalijeme výpekem.
- Podáváme s pečivem.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietalososryby
Další k tématu: