Pečené vepřové se zelím a pohankou

Pečené vepřové se zelím a pohankou

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • 70g pohanky lámanky
  • lžička oleje
  • 100g vepřové kýty
  • 1/2 cibule
  • 150g kysaného zelí
  • sůl, pepř, červená paprika
  • bílý jogurt

Postup

  1. Pohanku nasypeme do zapékací misky, trochu osolíme, zalijeme trochou nálevu ze zelí a horkou vodou. Necháme odležet.
  2. V hrnci na oleji zpěníme cibulku, přidáme na menší kousky nakrájené maso a orestujeme. Lehce osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
  3. Přidáme zelí a společně chvilku podusíme. Přidáme 1-2 lžíce jogurtu, promícháme a dochutíme
  4. Směs nalijeme na pohanku do misky.
  5. Zapékáme si 25 minut při 170 stupních.

Další k tématu: