Pečené vepřové se zelím a pohankou
od
Lucie
·
19.9.2015
Pečené vepřové se zelím a pohankou
Suroviny
- 70g pohanky lámanky
- lžička oleje
- 100g vepřové kýty
- 1/2 cibule
- 150g kysaného zelí
- sůl, pepř, červená paprika
- bílý jogurt
Postup
- Pohanku nasypeme do zapékací misky, trochu osolíme, zalijeme trochou nálevu ze zelí a horkou vodou. Necháme odležet.
- V hrnci na oleji zpěníme cibulku, přidáme na menší kousky nakrájené maso a orestujeme. Lehce osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- Přidáme zelí a společně chvilku podusíme. Přidáme 1-2 lžíce jogurtu, promícháme a dochutíme
- Směs nalijeme na pohanku do misky.
- Zapékáme si 25 minut při 170 stupních.
Štítky: bezlepková dietakysané zelípohankavepřové maso
- Další příspěvek Slunečnicové uzly
- Předchozí příspěvek Fazolová pomazánka
Další k tématu: