Palačinky se špenátem a mozzarellou
Palačinky se špenátem a mozzarellou
Ráda si povídám o jídla a ráda zkouším nové recepty – inspirace na palačinky s mozzarellou a špenátem pochází od kamarádky Blanky. Děkuji, Blani, pochutnala jsem si 🙂
Suroviny
- 110g celozrnné pšeničné mouky
- 1 vejce
- 250 ml polotučného mléka
- sůl, pepř, petrželka
- lžička oleje
- půlka cibule
- 150g špenátových listů (mražených nebo čerstvých)
- 125g mozzarelly light
Postup
- Z mouky, vejce, mléka, soli, petrželky a pepře vytvoříme tekutější těsto. Opékáme na sucho na teflonové pánvi z obou stran do zlatova.
- Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na drobno pokrájenou cibulku. Přidáme špenát ac hvilku dusíme. Osolíme a snažíme se vydusit co nejvíce tekutiny.
- Dušený špenát klademe na palačinky. Přidáme nakrájenou mozzarellu a zabalíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.