Indický dhál
od
Lucie
·
6.10.2015
Indický dhál
Suroviny
- 140g červené čočky
- trochu kurkumy
- půl lžičky garam masaly
- lžička olivového oleje
- špetka římského kmínu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 3 rajčata nebo půl plechovky sterilovaných rajčat
Postup
- Čočku propláchneme a dáme vařit do stejného množství vody jako je objem čočky. Okořeníme kurkumou a garama masalou. Vaříme asi 10 minut, mícháme a dáváme pozor, aby se čočka nepřipálila. Po uvaření necháme pod pokličkou dojít.
- Cibuli nakrájíme na kroužky a česnek na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme nebo využijeme sterilovaná rajčata. Nakrájíme na kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něj římský kmín a cibuli, až zesklovatí. Přidáme česnek a rajčata a společně dusíme. Osolíme.
- Přidáme uvařenou čočku a dochutíme.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietačočkaluštěninyrajčata
Další k tématu: