Gratinovaný patizon
od
Lucie
·
10.9.2015
Gratinovaný patizon
Suroviny
- 1 malý patizon
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100g mletého masa
- půl plechovky rajčat
- sůl, pepř, petrželová nať
- lžíce parmazánu
Postup
- Patizon podélně rozřízneme a ze spodní čási vydlabeme dužinu. Dužinu nakrájíme na drobno.
- Na oleji zprudka osmahneme maso a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Osolíme a okořeníme. Přidáme nakrájenou dužinu patizonu a sterilovaná rajčata. Vše dobře promícháme a společně dusíme.
- Vzniklou směsí naplníme patizon, vršek ozdobíme petrželkou a posypeme parmazánem.
- Pečeme na plechu s pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut do měkka.
Štítky: bezlepková dietapatizon
- Další příspěvek Pečená rajčata
- Předchozí příspěvek Ječná kaše se švestkami
Další k tématu: