Dýňové rizoto s kuřecími kousky
od
Lucie
·
23.9.2015
Dýňové rizoto s kuřecími kousky
Suroviny
- lžička másla
- 1/4 cibule
- 150g dýně hokaido
- 70g rýže
- 100g kuřecích prsou
- lžička parmazánu
- sůl, pepř, kurkuma
- petrželka na ozdobu
Postup
- Cibuli nakrájíme na hrubo. Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nastrouháme na hrubo.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a rychle orestujeme. Přidáme dýni a opečeme. Osolíme a okořeníme. Přidáme rýži, zalijeme horkou vodou a pomalu dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby dolijeme vodu. Když je rýže měkká, odstavíme pánev a k rýži přidáme parmazán. Promícháme.
- Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Dusíme.
- Maso servírujeme s rizotem, zdobíme zelenou petrželkou.
Štítky: bezlepková dietadýněkuřecí masorýže
- Další příspěvek Zázvorová cizrna
- Předchozí příspěvek Cizrnová pomazánka
Další k tématu: