Cuketové placky
Cuketové placky
Cuketa sama o sobě nemá výraznou chuť, a proto je vhodné ji kombinovat s výraznějšími surovinami. Cuketu můžete zpracovat stejně jako brambory do nezdravého smaženého bramboráku – cukeťáku, ale pokud chcete jíst zdravěji a dietněji, zvolte raději následující recept.
Suroviny
- půl kusu malé cukety
- 2 vejce
- 1 bílek
- 2 PL ovecných vloček
- 1 PL sekané petrželky
- sůl, pepř, sušený česnek
Postup
- Cukety očistíme a nakrájíme na hrubo. Smícháme s ostatními surovinami, osolíme a ochutíme kořením. Necháme chvíli odležet.
- Rozehřejeme teflonovou pánev a z každé strany na ní opékáme placky do zlatavé barvy.
- Servírujeme s bramborovou kaší nebo pečivem.