Cizrnová polévka
od
Lucie
·
15.10.2015
Cizrnová polévka
Suroviny
- lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- čtvrtka celeru
- 100g cizrny
- zelená nať (petrželka, pažitka, celerová, cibulová… co máte zrovna doma)
- sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvě mleté chilli, garam masala
Postup
- Cizrnu uvaříme do měkka a slijeme. Vývar z cizrnu uchováme.
- Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.
- V hrnci zahřejeme olej a krátce na něj orestujeme cibuli s česnekem, až se rozvoní. Přidáme mrkev s celerem a zalijeme vývarem z cizrny. Osolíme, okořeníme pepřem a chilli a společně vaříme.
- Když je zelenina měkká, přidáme cizrnu a rozmixujeme do hladka. Přidáme špetku garam masaly a případně dochutíme ostatním kořením.
- Servírujeme posypané nasekanou natí.
Štítky: bezlepková dietabezmléčná dietacizrnaluštěninypolévka
Další k tématu: