Čevabčiči z hovězího masa
Čevabčiči z hovězího masa
Dnes jsem si pro vás připravila klasiku ze školních jídelen. Při hubnutí se nemusíte čevabčiči vzdávat, jen přízpůsobte jeho přípravu vašim potřebám.
Suroviny
- Na 4 porce potřebujeme:
- 400g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- cibuli nakrájíme na jemno a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, vajíčko a mleté maso. Osolíme, okořeníme, přidáme majoránku a ručně zpracujeme do menších válečků.
- Rozehřejeme teflonovou pánvi a zprudka na ní ze všem stran opečeme masové válečky. Poté je předáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme ještě asi půl hodiny.
- Čevabčiči servírujeme s vařenými brambory, pokrájenou cibulí a hořčicí.