Čevabčiči z hovězího masa

Čevabčiči z hovězího masa

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk
Dnes jsem si pro vás připravila klasiku ze školních jídelen. Při hubnutí se nemusíte čevabčiči vzdávat, jen přízpůsobte jeho přípravu vašim potřebám.

Suroviny

  • Na 4 porce potřebujeme:
  • 400g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. cibuli nakrájíme na jemno a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, vajíčko a mleté maso. Osolíme, okořeníme, přidáme majoránku a ručně zpracujeme do menších válečků.
  2. Rozehřejeme teflonovou pánvi a zprudka na ní ze všem stran opečeme masové válečky. Poté je předáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme ještě asi půl hodiny.
  3. Čevabčiči servírujeme s vařenými brambory, pokrájenou cibulí a hořčicí.

Další k tématu: