Bezlepkové sušenky
Bezlepkové sušenky
S blížícími se Vánoci dostávám dotazy na zdravější cukroví, a proto se s vámi podělím o recept na sušenky ve stylu koka. Tyto sušenky jsou vhodné i pro celiaky. Kdo nevaří bezlepkovou dietu, může nahradit rýžovou mouku celozrnnou špaldovou moukou.
Suroviny
- 220 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 3 lžíce holandského kakaa
- 100 g strouhaného kokosu
- 120g hladké rýžové mouky
- 120g hladké pohankové mouky
Postup
- Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme odležet v lednici.
- Z těsta vytvarujeme menší kuličky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Rozmáčkneme do požadovaného tvaru.
- Pečeme na 180 stupňů asi 16 minut.