Skip to content
Dýňové bochánky
od
Lucie
·
10.9.2015
Dýňové bochánky
Suroviny
- 300ml polotučného mléka
- 250g celozrnné špaldové mouky
- 250g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce dýňových semínek
- čtvrt kostky čerstvého droždí
Postup
- Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
- Po vykynutí vytvarujeme 8 bochánků, které necháme ještě 20 minut kynout.
- Do spodní části trouby položíme nádobu s vodou a troubu předehřejeme na 220 stupňů. Bochánky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 22 minut.
Štítky: mlékomoukapečivo
- Další příspěvek Vepřové s paprikou
- Předchozí příspěvek Pečená rajčata
Další k tématu: