Segedýnská cizrna

Segedýnská cizrna

  • Vložil:
  • Zveřejněno:
  • Hodnocení: 5.0 (18)
  • Tisk

Suroviny

  • lžička oleje
  • půlka cibule
  • sůl, pepř, sladká paprika
  • 150g cizrny
  • 150g kysaného zelí
  • 2 lžíce bílého jogurtu

Postup

  1. Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat. Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí.
  2. Na pánvi rozehřeme olej a necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku. Necháme to asi 20 vteřin a pak přidáme uvařenou cizrnu. Ochutíme kořením a společně podusíme. Ztlumíme plamen a přidáme kysané zelí. Nakonec smícháme s jogurtem a případně dosolíme.

Další k tématu: